Kompetens och ålder.

Jag hade tid hos tandläkaren i fredags. Både tandläkaren och tandsköterskan var ungdomen själva, som hämtad från ett avsnitt av Ex on the beach eller Paradise hotel. De tog glatt och proffsigt emot mig för undersökning i sal tre. Hittills har jag bara mött äldre tandläkare, och tillskrivit dom fullt förtroende genom deras ålder och förmodade erfarenhet. Hur skulle kompetensen hos Ex on the beach duon vara? Har de verkligen hunnit läsa gymnasiet och högskola trots deras ringa ålder? Kan jag lita på det här?
Korkade funderingar stillades av proffsig kompetens och jag måste sluta förvänta mig att personal ska vara 10-20 år äldre än mig. Jag gick därifrån med en note to myself:
Anna, åldras inte med ett snävtänkande mindset. Tro inte att alla som är yngre än dig är icke tillförlitliga, de blir fler och fler. Utbildning och erfarenhet från tidigt 70-tal behöver inte vara allenarådande. Tvärtom, nya kompetenser är intressanta och viktiga. Döm inte tandläkaren efter åldern!

/Anna

 

3 tankar på “Kompetens och ålder.

  1. :) det är fördelen med att inte fatta hur gammal jag är.. jag tror att alla över 35 är äldre än mig. Jag får ofta påminna mig om att ”Hallå! du är 52 år och har en grymt lång erfarenhet och en kunskap som är vädigt unik, underskatta inte dig själv”.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s