Spa, gym och en varm bänk

Hej! Det var ett tag sen sist! Mitt skrivande har en härlig kravlös frekvens. Ingen annan än jag bestämmer takten. Mitt eget behov av skrivande styr. Det är fördelen med att inte vara en youtuber, bloggare eller influencer-  ingen yttre förväntan styr.
Texterna är fortfarande tänkta som ett arv till Joel och Tilde, och ingen av dem pushar mig att skriva. Tvärtom, förmodligen har de glömt att sidan finns och tidigare har de gjort klart för mig att jag skriver så ofantligt tråkiga texter. Tids nog kommer de att förstå.

2018 har precis blivit 2019 och här sitter jag med en dator i knät, i en urblekt soffa som egentligen borde bytas ut. Men vi gillar den, och den kommer att bo kvar hos oss en lång tid framöver. Dagens skrivstund ska ägnas till reflektion kring träning.

Det råder inget tvivel om att träning trendar. Kompisar, syskon, föräldrar, grannar, tonåringar, pensionärer, kända och okända har fokus på fysisk aktivitet. Gym, spinning, löprundor m.m. Det behövs inte källhänvisas för att påstå att träning är bra. Endorfiner frigörs, hjärnan blir piggare, minnet sägs bli bättre och magen plattare.
Ända sedan jag slutade med lagsport för 20 år sedan har jag haft svårt för att motivera mig till egen träning. Jag har gjort mina försök, men alltid avslutat insatserna efter 5-10 tillfällen. Argumenten är samma varje gång; jag har inte ont i rygg eller axlar, jag är inte onödigt överviktigt, jag sover bra, äter bra och känner mig i tillräckligt fin form. Jag står för mina argument och respekterar att många tycker att jag tänker kortsiktigt: ”Du måste träna för att förebygga ont i ryggen, benskörhet och ohälsa”. Ja, så kanske det är. Men det har aldrig varit en tillräckligt stor drivkraft för mig. Ingen av de träningsformer jag testat har funkat.

Men nu är jag något på spåren! Jag har hittat ett gymspa, eller kanske spagym. Lite folk, ingen trängsel, simbassäng, ångbastu, gratis äpplen, vita liljor, hamamavdelning, tända ljus, eget träningsskåp och ett gym. Det här nyfunna stället ligger på 5 minuters gångavstånd från mitt jobb, och också mitt hem. Det är en magisk triangel när jag vandrar hem-jobb-spagym. Detta ska testas med uthållighet. Jag började 1 december.
Precis som det kravlösa med mina texter , finns inga krav på hur jag fördelar tiden mellan spa och gym. Ibland 20 minuter cykling innan ångbastu. Ibland simning och ett äpple. Ibland lång promenad utomhus och avsluta på varm hamambänk. Ibland bara bastu och lång dusch (förmodligen kommer jag att svettas mer i bastun än på testcykeln).

Vi får se, men jag har en positiv känsla av att det här kommer bli bra. Priset är högre än ett gym utan spa men jag väljer att ta den kostnaden. Nästa gång jag får skrivflow ska jag förklara hur mitt ”10% guldkonto” kom att finansiera denna spagym-satsning.
På återseende!

/Anna

4 tankar på “Spa, gym och en varm bänk

 1. Ja,ja Anna. Det är det där med insikt. Före 50 var vi många som var vältränade och slanka och kunde nöjda flumma omkring. Men, det är sedan det slår till, bukfetma, inget klipp i steget, sen i tanken, trött på jobbet. Så, ta i på gymmet, kör intervall i terrängen, se till att träningen ger fler svettpärlor än bastun!
  Gott Nytt År Anna!

  Gilla

  • Hej NIls! Underbart att du fortsätter läsa min sida. Tack för att du tar ner min naiva livssyn på jorden :). Jag ska tänka på din visdom när jag flummar runt på spa istället för gym. Och såklart snarast börja träna, i alla fall i liten dos.
   Gott Nytt År till er också!
   Kram från Anna 47 år.

   Gilla

 2. Kul att läsa dig igen, men Anna ett innehålls och varierande kärleksliv har avhållit mången från idrottens frästelser! Å klimatsmart är de också!

  Gilla

  • Hej ”anonym”. Tack! Intressant vinkling och det borde vara vedertaget som giltigt skäl till icke-träning :). Nu gäller det att se upp så att inte träningen tar över för mig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s