Hemmapremiär och sorgeband.

Några dagar efter attacken på Drottninggatan är det hemmapremiär för Hammarby Fotboll. Den traditionella gångmarschen från Medborgarplatsen till Tele2 Arena genomförs som planerat. Människor väljer bort rädsla och förenas i en grönvit klunga längs Stockholms gator. Bitvis liknar det en krigszon med polisbilar, tjock rök och krutlukt. Men stämningen är varm och förenande.
När vi närmar oss arenan är ramsorna okomplicerade. Över Skanstullsbron skränar ”bira bira bira- bärs bärs bärs”. Kissnödiga supportrar samlas vid brofästen och solen skiner över arenan som snart är fylld med människor.
På utsatt tid står två lag uppradade med sorgeband och matchen inleds med en tyst minut. 31 000 personer tystnar direkt och stämningen är påtaglig. Alla dessa människor som nyss marscherade högljutt mot Globenområdet står fokuserade och hedrar de drabbade. När matchen blåser igång förvandlas tystnad till liv.
Sinnesstämningarna i Tele2 Arena vittnar om människors förmåga att visa medkänsla, känna omtanke och leva. En nödvändig mix.

DSC00553

DSC00555

DSC00557

DSC00562

DSC00568 (2)

DSC00570

DSC00580

DSC00583

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s