Roligt eller tråkigt.

Det är match mellan AIK och Karlskoga. Jag sitter på rad 25. Framför mig sitter en familj där minsta barnet ser en film på sin ipad. Stora rosa hörlurar avskärmar ljudet från hockeypubliken. Alla i familjen ser glada ut. Att ha med mobil eller ipad till platser där barn förväntas bli uttråkade besparar gnäll och är en vanlig syn år 2017- på flygplatser, restauranger, i bilen o.s.v.
Dagen efter hockeymatchen möter jag en mamma med sitt 3-åriga barn i vagnen. Barnet har röda galonbyxor och mössan på sned – glatt spelandes på en mobiltelefon. Kanske var det för tråkigt att titta på passerande bussar, hundar och människor .
Jag har svårt att förhålla mig, jag vet inte om jag anser det vara skrämmande eller en naturlig utveckling. När jag frågar min son hur han resonerar i frågan får jag till svar att jag ska sluta reflektera över allting. Han har inte tid med en tråkig fråga, ett youtubeklipp på telefonen är roligare.
Att barn i alla åldrar, vuxna och pensionärer så enkelt kan ersätta tråkigt med roligt, vad får det för konsekvenser på lång sikt? Det undrar jag.
/Anna
ipad-606766_1280

2 tankar på “Roligt eller tråkigt.

  1. Klok reflektion Anna, det nya kan vara bra men vi får inte glömma bort att ta med en del av det gamla, våra fem sinnen behöver olika sorters input för att skapa kreativitet och att utvecklas och människor är en input oavsett ålder //Fobban#9

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s