Morgon.

Jag går två trappor ner och ut genom porten. Vita hörlurar trasslas ut från fickan och morgonens podcast letas fram. Jag varvar mellan Robin Sharma, Mattias Ribbing, ”Allt du velat veta på 5 minuter” och TedTalks Audio.
Den första delen av promenaden kantas av vatten och trädäck. Pendllingsbåtar åker skytteltrafik mellan Södermalm och Hammarby Sjöstad.
Jag möter en trött tonåring som är på väg till tvärbanan. På andra sida vägen går en pojke som håller sin mamma i handen. En medelålders kvinna passerar på cykel. Vid en busshållsplats står en pappa som gör flätor på sin dotter. En röd buss på väg till slussen bromsar in. På varje säte sitter människor, med sina mobiltelefoner. Jag promenerar obemärkt förbi.
Utanför ett vitt hyreshus står en man i kostym och röker. Två barn med ryggsäck vandrar sakta längs trottoaren, en av dem bär en kartong.  Avancerade cyklar i hög hastighet fyller cykelbanan. Många bär gula reflexkläder. En gammal man rastar sin hund. Det är fyra grader varmt och solen är på väg upp.
Efter att ha promenerat 15 minuter närmar jag mig min arbetsplats. En fågel sjunger och på skolgården leker morgonpigga barn. Hörlurarna stoppas i jackan och nyckeln plockas fram.
Det som utspelas gör mig levande. Människor i blandade åldrar, på väg i olika riktningar.

Annas väg till jobbet, en morgon i mars.

DSC00448DSC00449DSC00478DSC00481

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s