Många alternativ.

Det är början av januari, Joel kommer hem från träning och tycker att fotboll känns tråkigt. Vi pratar om att ge det tid, att anstränga sig lite till. Tyst för mig själv tänker jag lagbyte och googlar andra föreningar. Kanske blir det bättre att spela på en annan nivå? Det finns ett stort utbud av lag i Stockholm. Några dagar senare berättar Tilde att hon vill byta skola. Hon har hört talas om högstadieskolor med idrottsinriktning. Kanske skulle fotboll på schemat höja skolglädjen? Vilka skolor finns? Vi pratar om för och nackdelar och försöker flytta fram beslutet till nästa läsår. Jag lovar henne att maila några rektorer för att få mer information. Dagarna går och frustrationen rinner ut i sanden. Både Joel och Tilde har ändrat sig gällande en förändring. Det fungerar bättre och byte av fotbollslag och skola står inte längre på önskelistan.

Alla dessa alternativ av föreningar, skolor, arbetsplatser, affärer som finns i en stor stad gör det lättare att byta vid missnöje. Det är enkelt att söka sig bort från det som för tillfället inte är bra. Det blir inte lika angeläget att kämpa, försöka lösa situationer och skapa en förbättring över tid.
Det intresserar mig hur det påverkar människor att växa upp i en stad med stort utbud jämfört med ett litet utbud. En hypotes är att människor i stora städer blir bra på att vara ombytliga och orädda för förändringar. Och mindre bra på att kämpa och bita ihop. I små städer-tvärtom. Jag tar det som min uppgift att titta lite extra på det här. Jag återkommer med resutat.

/Anna
landscapes-1414492_1280

2 tankar på “Många alternativ.

  1. Du har så rätt, Anna. Stockholmare är annars än vanligt folk. Glad att se bilden från den plats på Frösön, där jag växte upp.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s