En hobby.

Wikipedia berättar följande: ”Hobby är en fritidssysselsättning som utförs som avkoppling eller för nöjes skull, till skillnad från ett yrke som utförs för försörjning. Med andra ord kan en hobby sägas vara frivol, lättsinnig, men också ett sätt att göra fritiden meningsfull”

I många år har min fritid främst fyllts med det som familjelivet medfört -fotbollsträningar, skjutsningar, utflykter, mat, läxor m.m. En härlig tid, värd att vara tacksam för. Nu börjar allt mer tid finnas till egna intressen. Tonåringarna tar sig fram i livet på egen hand.
Jag har funderat och kommit fram till att fotografering ska bli min nya hobby. Förra veckan köpte jag en digitalkamera (Sony rx100 3). Perfekt storlek för att få plats i fickan. Jag behöver hitta en idé, ett tema, en röd tråd som kommer igen i bilderna. Det är min nuvarande plan. Jag ska också lära mig kameran, sen är jag redo!
Jag har frågat några personer; vad har du för hobby? De har svarat:
– träning-gymkort på friskis, skidåkning och löprundor.
– har inte tid med hobby, är kvar i småbarnsfasen.
– vill ha en hobby men har ännu inte hittat någon.
– är inte ett dugg intresserade av en hobby, njuter av oplanerad tid.
Hur ser det ut för dig? Har du en hobby och isåfall vilken? Förse mig gärna med svaret genom att använda kommentarsfältet nedan. Det intresserar mig.

/Anna
dsc00048

dsc00112

dsc00174

dsc00185

 

4 tankar på “En hobby.

  1. Tänkte säga träna, men det stämmer ju inte för jag tränar ju aldrig! Men jag mår bra av att träna, så nästa vecka kan det kanske bli min hobby;)

    Gilla

  2. Gillar ödsligheten i bild två.. Påminner lite om Edward Hoppers tavlor.. Du kan ha Hopper som tema – sedd genom din lins.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s