Ekorrar och partylåtar

Det är sportlov, vi har förflyttat oss med tåg från Stockholm till Örnsköldsvik. Vi checkar in på övervåningen hos mina föräldrar. Morgonen därpå vaknar vi till ett vinterlandskap. Snön yr och det är 5 grader kallt. Jag står i hallen redo att åka till stan. Pappa Holger tycker att jag har tunna skor och erbjuder mig att låna varma kängor. Jag tackar nej med ett leende och backar sedan ut bilen från garaget. Jag känner mig fri som har tillgång till lånad bil. Ljuv musik sprider sig från högtalarna. Samtidigt som jag svänger till höger springer en ekorre i full fart över vägbanan. Kanske är den på väg till ett möte i granen vid skogsbrynet. Jag skruvar upp volymen på bilens cd-spelare. Musiken påminner mig om mina vänner som gärna fyller dansgolvet till precis den här låten. I mitt huvud blir situationerna pånyttfödda och levande. Därför blir det fullt party i bilen med alla vänner i en ring. Efter att jag kört till vänster vid hoppbacken tar låten slut. Jag hejar på en gammal kollega som passerar vid parkeringshuset. En ny låt står på tur. Vi är kvar i ringen och tillslut tvingas jag kliva ur när min klipptid väntar. En stund senare återvänder jag till mina föräldrar, nyklippt och med slingor i håret. Ekorren syns inte till och mina fötter är varma.
En fin förmiddag i Örnsköldsvik.

/Anna

squirrel-300236_1280

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s