Att uppleva

Vi tar oss fram längs cykelbanan i riktning mot Hammarbybacken. Täckbyxor och mössa på, World Cup i parallellslalom stundar. På vägen dit passerar vi vattenfall som byggt upp en blinkande reklamstation längs gatan. De bjuder på hög musik, varm dryck och Sverigeflaggor. Folkfest är trevligt. Vi cyklar vidare till backen, där står foodtrucks  uppställda på rad. Jag beställer en burgare inlindad i vitt papper och en kall öl. Stämningen är god. Tävlingen fortgår och vi blir kvar tills sista åket. Stefan Löfven delar ut priser och fyrverkerier avslutar kvällen. En bra tisdagkväll. 

Det är inte självklart att försätta sig i de här situationerna. Det är lätt att avvakta, inte köpa biljett, hamna i soffan. Jag tror att det handlar om att vara beslutsmässig, vilket kan vara svårt. Men övning ger färdighet. Den som vill bli bra på att uppleva kan börja träna omgående. Personligen övar jag så ofta jag kan. Det behöver inte kosta mycket pengar, det bästa här i livet sägs dessutom vara gratis (våra biljetter kostade 100kr/styck). Jag tycker  att ordet uppleva beskriver på ett bra sätt att det handlar om att leva upp. 

/Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s