Hur går det för oss?

Många ställer frågan hur det går för oss? Hur har vi det? Hur är skola? Jobb?
Tack för omtanken! Här kommer några svar, efter vår första månad i Stockholm.

Hur går det för Joel och Tilde i nya skolan?
Bra. De är inne på skolvecka nummer två och har blivit väl mottagen. Ingen av dem våndas över att gå till skolan pga av en dålig känsla. De har 1,4 km till skolan och kan enkelt gå eller cykla längs trevliga cykelbanor. De kan också välja att åka min favorit, gratisbåten mellan tre kajer. Rutinen har dock blivit att de går 500 meter till tvärbanan och åker därifrån resterande sträcka.
Den första skoldagen blev de bli inbjudna till pizzaparty, träffade veganer, bisexuella och fotbollsspelare. En skön mix av intryck. Vis av erfarenhet från Tysklandsflytten brukar vi påminna varandra om fördelen med att hålla en viss distans i början. För att känna av läget. Tid är det som behövs för att hitta rätt.
I Ö-vik finns betydelsefulla vänner kvar. Tilde har tät kontakt med Stina. Joel pratar med sina Ö-viksvänner, mest via Playstation och hörlurar.
0109295e865f9870f2537bb11570387c9d804227d3
Tvärbana används som färdmedel för Joel och Tilde till skolan just nu. 01daff6a02ed29c443e351013bcc78131046c4cb06Att gå eller cykla längs vattnet till skolan är också ett fullgott alternativ.011bdbafdd471d03f95b67dee5fb687f0946995befSjälv skulle jag ha valt båten om jag gick på Sjöstadsskolan. Här i arla morgonstund.01e499eeaf38df24716699204dcb8e971f2bbc912aSjöstadsskolan.

Hur blev det med fotbollslag?
Båda har efter en tid av provträningar blivit erbjuden en plats i Hammarby. Det fungerar så i vissa föreningar, att lagen öppnar upp provträningar för intresserade. Sedan väljs ett antal spelare ut som ansluter till fjolårets trupp. Tydligen fanns det behov av två norrländska tonåringar i föreningen. Joel spelar med P02 utvecklingslag och Tilde med damjuniorerna. Halltider är en bristvara vintertid så vi vänjer oss vid längre avstånd till cuper, träningar och matcher. Pendeltåg och samåkning gör det överkomligt. Vi beundras av både Joel och Tilde som är öppen och orädd för att lösa saker på egen hand.
När hemmaarenan (Kanalplan) tinat upp och blivit renoverad (höst 2017) så kommer träningarna att vara på ett kort cykelavstånd.
Heja Bajen!016a9d9fc93d2a91f3da037ec6bc5cee9e2a640cedHammarby är den förening som gäller just nu. Fortsatt spel i grönvita tröjor.0119ebb0b92a4d4d573f5d29caa898ebc6935b43f8Joel mittback på förra helgens träningsmatch.01a54a3ca8b1a2d7fa6a397797f03bc7a977f6adbbTilde i vit tröja på raden längst fram. Här efter en futsalturnering.

Hur går det för Anna med nytt jobb? 
Jag startar  dagen med att promenera 20 minuter till mitt nya jobb på Sickla skola. Där jobbar jag som speciallärare i ett team på 4 personer. Jag träffar främst elever från åk 4-6. Elever med olika behov av stöd, och personal som behöver viss handledning. Den största omställningen för mig är att jag är tillgänglig endast dagtid. På Impius hade jag fler bollar i luften och löste problemen när de uppstod, oavsett veckodag och tid. Det är ovant att komma hem vid fyra och därifrån vara helt bortkopplad från jobb fram till morgonen. I ett skede med flytt och förändring passar det utmärkt att jobbet är avgränsat.
Med nya relationer så gäller samma för mig som för Joel och Tilde, jag känner av läget. Det ser hoppfullt ut, jag ser glada kollegor med ett bra driv. Saknaden är ändå stor till jobbgänget i Övik. De som jag känner utan och innan måste jag nu klara mig utan. Telefonsamtal och sms fyller tomrummet.

Var jobbar Lars?
Lars är den som genomgår minst förändring i familjen när det gäller nya miljöer. Han har samma arbetsgivare, Bosch Rexroth, men med nya ansvarsområden. Där trivs han bra och har en del resande inom Europa på sin agenda. Större delen är han dock på plats på kontoret i Älvsjö. Till Älvsjö är det en smidig bilresa på 10- 15 minuter från vår lägenhet. Vi har alla fyra ett bra avstånd till jobb och skola.  I Stockholmsmått mätt är det väldigt lyxigt med korta avstånd. Det är fint med att slippa bilköer, fullsatta bussar och långa restider.

Vi summerar den första månaden som mycket bra. Här stannar vi ett tag till!
/Anna

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s