10 januari

Den här dagen blir händelserik för våra två 15-åringar. Dels gör de sin första skoldag. Klockan nio gör de entré på Sjöstadsskolan och blandas där med hundra elever i åk 8. De kommer att gå i samma klass, vilket ger dem en viss trygghet den första tiden. Men pirret i magen är såklart stort. Att i en blomstrande tonårstid flyttas från en miljö där de känner alla och den oundvikliga rangordningen är gjord, till att komma till något nytt är svårt. Jag tittar ofta på dem och imponeras av glädjen och nyfikenheten, trots de stora förändringar som ligger framför dem.
Efter skolan står fotbollsträning på schemat. De provtränar med Hammarby och i dag sker första riktiga träningen. Vintertid får vi förhålla oss till att träningshallar kan ligga en bit bort. Joel tränar i Spånga och Tilde på Bosön. Pappan i familjen är borta och mamman är tveksam till att köra till okända platser, i rusningstrafik genom stan. Dessutom krockar träningstiderna. Det löser vi med att Joel åker kommunalt till Spånga. Han möter några killar från laget på Kärrtorp tunnelbanestation och därifrån följs de. Tilde får åka med målvaktstränaren. De kommer att kastas in i helt nya situationer, med människor de aldrig träffat. Ingen av dem protesterar (än så länge). Situationerna reds ut. Hatten av!

/Anna

1 tanke på “10 januari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s