Att balansera överflöd

Julen 2016 blev året då vi äntligen lyckades hålla julklapparna på en bra nivå. För mig har inköpen i många år varit en kamp mot mitt eget samvete.  Att köpa saker som egentligen inte behövs, bara för att kalendern visar 24 december kräver sin eftertanke. 

Jag tar gärna ansvar över att skapa stunder där samvaro överträffar döda ting. Visa på alternativ till materiell glädje och ge barnen en chans att föra traditionen vidare. En promenad med facklor, en snögubbe med halsduk och spel runt köksbordet kan sätta guldkanten.

Våra barn är ändå bortskämda. Fördelat under året får de resor, dyra vinterjackor och senaste modellen av fotbollsskor.  Konsten är att skapa en sund mix av pengar, tacksamhet och eftertanke. Jag tycker att julen är ett bra tillfälle att träna på det här.

De figurer (jag tror att det är kycklingar) som jag fick av Tilde får symbolisera delar av det jag vill förmedla. Virkade på slöjden- en julklapp svår att överträffa.

/Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s