Uppackning i Huvudstaden

I tre nätter har vi nu bott i vår nya lägenhet. Här är det lätt att trivas!  Adressen är Henriksdalsallén och det är en del av Hammarby Sjöstad. Huset är fyra år gammalt, liksom de flesta av de andra husen i området.  Ljusslingor lyser upp balkonger och i fönstren hänger adventsstjärnor. En mysig vy att möta när vi tittar ut genom fönstret.

Flyttbilen rullade in på torsdagsmorgon. 100 kvadrat tom yta blev på någon timme fylld av kartonger och möbler. Den första timmen var alla i familjen aktiv med uppackning. Därefter såg vi tonåringarna alltmindre. Nätverket fungerade perfekt och snapchat blev roligare än besticklådor.
Efter tre dagar har de mesta av sakerna hittat en plats. Saknas gör gardiner, fluggiga kuddar, hyllplan, tavlor m.m. Det blir ett jobb som får vänta till 2017. Vi har dessa fyra Stockholmsdagar valt att också hinna med lite annat, såsom fotboll och umgänge.

Idag åker vi tillbaka till Ö-vik för att slutföra jobb och fira jul/nyår. Vi låser ytterdörren och känner en längtan att komma tillbaka. Bilder med bildtext får avsluta denna rapport. Tack för att ni hänger med!.

/Anna

På väg till Mäklaren för att skriva på det sista och få lägenhetsnycklarna.Kartonger och möbler samsas.Engagerade tonåringar (so far) sköter uppackningen i köket.Tilde ifrågasätter med arga blicken varför denna läderväska sparats. Hon får inget bra svar.Ungefär här är orken slut. Efter paus med fil och nätverk kom arbetsivern aldrig riktigt åter.Sakta sakta börjar kaos förvandlad till ett hem.Pepparkaksbak. Här strax innan Lars bror med familj kom på besök med en stor kastrull flyttgröt.Både Joel och Tilde träffar tänkbara fotbollslag. Här är Joel på träning med Hammarby P02. Ut från fönstret ser vi låga hus och julstämning.Invigning av balkongen, med Torbjörn.Releasefest, Torne Islager. I det här området tuffar en gratisbåt runt mellan tre olika bryggor. Känslan är god när jag på fredagkväll kliver på båten för att ta mig från Lumabrygga till Henriksdalsbryggan.Sj tar oss till Övik. Lars stannar kvar en dag i Stockholm och bilar hem. I Övik finns inte längre något hus att bo i. Som tur är ställer min kära mor och far upp med att ha familjen Andrén inneboende.👍🏼

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s