Chokladpraliner

Det är fredagkväll, jag befinner mig på restaurang med två kompisar. Vi frågar vad det är för chokladpralin som finns på efterrättsmenyn. Servitrisen svarar att ”det är som en chokladbit från en alladinask”. Hon tillägger att det är papper runt, men att den för övrigt smakar likadant. Vi avstår efterrätt och får en bra kväll utan praliner.
Den här restaurangen har slarvat med att utbilda sin personal. En servitris behöver kunna beskriva praliner på ett annat sätt än att jämföra med alladinasken. Alterantivt behöver de kunna säga att de ska ta reda på svaret och återkomma så snart som möjligt.
Det finns en viss charm i den unga servitrisen svar, och jag kommer besöka restaurangen igen. Jag tar ändå med mig påminnelsen om att utbildning på arbetsplatser är viktigt.
/Anna
chocolates-276786_1280.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s