Alcatraz

Klockan är 18:30 och vi kliver på båten till Alcatraz. Det är mörkt och regnet öser ner. Efter 20 minuter är vi framme på den ö som länge var ett av världens säkraste fängelsen. Det kalla vattnet med starka strömmar gjorde flyktvägen därifrån komplicerad.
Regn och vind piskar mot oss när vi vandrar uppförsbacken fram till fängelset. Det är enkelt att föreställa sig hur det kändes för de fångar som just blivit avsläppta för att förtjäna sitt straff på Alcatraz.
Vi får ta del av en 45 minuter lång guidning. Genom våra hörlurar berättar tidigare fångar, personal och familjer hur tiden på Alcatraz såg ut. Vi passerar fängelseceller, isolering, korridorer och matsal.  Vi känner igen många detaljer från filmen ”flykten från Alcatraz”. Det är svårt att ta in allt som utspelats här. Fängelset stängde 1963 då kostnaderna för dubbelt så hög som på andra fängelser.  Fångarna på Alcatraz flyttades till ett fängelse i Colorado. Förflyttningen gick nog mer kontrollerat till, jämfört med när vi lämnade fängelset. Vi kunde fritt vandra nerför backen till den båt som väntade på oss. Där fanns öl, nötter och chips att köpa och framme på fastlandet kunde vi enkelt ta en taxi tillbaka till vårt hotell med sköna sängar och mat i kylskåpet.
/Anna

img_8880-alimg_8887-blorimg_8855-alimg_8852-alimg_8874-alimg_8871-alimg_8864-alimg_8848-alimg_8868-al

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s