Henriksdalsallén

På kartan här nedanför ser ni en röd prick, där ska vi bo från januari 2017. Det är en lägenhet på 100 kvadrat i Henriksdalshamnen, som tillhör Hammarby Sjöstad. Vi är glada över att bo i den delen av Stockholm. Närhet till puls, vatten, restauranger, skolor, naturreservat, köpcentrum, rörelse och kommunikationer känns tilltalande.
Så här beskriver wikipedia området:
Hammarby sjöstad är ett stadsbyggnadsprojekt som består av flera olika områden runt Hammarby sjö i Stockholm, i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen och delar av stadsdelen Södermalm. Området kommer 2017 att vara fullt utbyggt med ca 11 000 lägenheter för drygt 25 000 invånare och 150 000 m² arbetsplatser. Då Hammarby sjöstad tillhör Sofia församling räknas den av Stockholms kommun formellt till innerstaden, trots att den ligger på södra och östra sidan av Hammarby sjö. Hammarby sjöstad kallas i folkmun Sjöstan. I dagligt tal används Hammarby sjöstad eller Sjöstan ofta synonymt med stadsdelen Södra Hammarbyhamnen.

Skärmbild (15).png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s