En varm dusch

Vi har varit på lägenhetsvisningar i Stockholm. Förloppet är detsamma varje gång. På utsatt tid sätter mäklarassistenten upp en skylt på gatan och reglar upp dörren till trapphuset. I ca 45 min är det fritt för alla spekulanter att leta sig till rätt våningsplan, ta av skorna och kliva in. Inne i lägenheten blandas okända människor som går från rum till rum. Vissa gör det ytligt och snabbt, andra tar sig tid att göra det grundligt. Beskrivningar av objektet och tumstock ligger för utlåning på köksbordet. Den som vill visa sig extra angelägen mäter noggrant olika ytor. Kanske som en signal till de andra att ”lägg ner ert intresse- den här lägenheten är våran”. Eller kanske för att man på riktigt behöver ta reda på hur en möbel  får plats. Mäklaren får enskilda frågor och många lyssnar på svaren. Finns det parkering? Är det en bärande vägg? Hur är solläget på balkongen? När är det tillträde? Är det en stabil förening? O.s.v.

Jag leker med tanken att bete mig utanför vad som förväntas. Sluta med att tafatt hälsa på  spekulanter som jag krockar med i dörröppningen. Istället sätta mig i soffan och lägga fötterna på bordet. Eller ta en varm dusch och sjunga högt medan håret schamponeras. Eller frosta av frysen. Eller ta en tugga av äpplet som ligger stylad i köksfönstret.
Det skulle vara en befriande kontrast till de cementerade mönstren som sker på en lägenhetsvisning.
Livet blir roligare av att bara tänka tanken. Och visualisera fantastin.

dusch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s