Andréns flyttar söderut

Vi flyttar till Stockholm i januari. Lars blev erbjuden nya arbetsuppgifter inom sitt företag. Efter ett snabbt familjeråd stod det klart att hela familjen är positiva till att följa med. De fyra vanligast frågorna vi får just nu:

Ska ni sälja huset? Känns det vemodigt?
Japp, vi säljer huset. Vi har haft 18 fantastiska år i vårt gula hus med stor tomt. Barnen har plockat hallon på tomten och byggt kojor i skogen. Bagarstugan vid skogsbrynet har varit vår sommarbostad och åtskilliga fotbollstimmar har gjorts på gräsmattan framför. Jag väljer att vara tacksam över tiden som varit istället för vemodig över att den är slut. Hemma kan vara på många ställen och nu får vi möjlighet att hitta nya miljöer där vi kan må bra.

Vad säger barnen?
Tilde och Joel har hela tiden varit positiva till den här förändringen, även om det innebär tråkiga avsked från vänner som står nära. De har en flytt till Tyskland i bagaget och kanske gör den erfarenheten dem orädda. De beskriver att nya skola och nytt fotbollslag kommer att bli roligt och jobbigt. ”Det första halvåret kommer att vara jobbigt, sen kommer det kännas som allt mer hemma”. De resonerar moget och har en beundransvärd syn på förändring.

Vad ska du jobba med Anna?
Jag vet inte. Under hösten ska jag ägna mig åt att ta reda på det. Läsa jobbannonser, skicka cv och ta kontakt. Min förhoppning är att min erfarenhet och kunskap inom neuropsykiatri ska efterfrågas. Eftersom jag ursprungligen är Ma/No-lärare så är jag inte orolig för att stå utan jobb. Kanske kan ett jobb som lärarvikarie vara bra första halvåret, medan jag parallellt söker ett mer långsiktigt jobb. Vi får se. Jag håller er uppdaterade.

Hur ska ni bo i Stockholm?
Vi köper en lägenhet. En 4:a på södra sidan av stan. Just nu pågår sökandet för fullt.

/Anna

T-Centralen_Tunnelbana_Hässelby

 

2 tankar på “Andréns flyttar söderut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s