Ja eller Nej

Jag läser en bok av Olof Röhlander. Han skriver bl.a:

”Gör det du sagt att du ska göra”
Min kommentar: Den bästa poängen som Olof förmedlar i det här kapitlet är att om vi verkligen bestämmer oss för att göra det vi lovat, så kommer vi  bara att säga ja till saker som går att leva upp till. Det kan vara stort som smått, t.ex. att maila en pdf innan dagen är slut eller följa med på helgens hockeymatch. Olof påminner oss om att barn är tydligare i sin besvikelse över att det som lovats uteblir, men att detsamma gäller oss vuxna. Jag kan lätt dra paralleller till min egen vardag där jag tappar förtroende för den som lovar men inte levererar.
Jag tycker absolut att vi ska säga ja till många saker. Men bara till en gräns där ett ja kan uppfyllas, annars är ett nej bättre. För alla inblandade.
yesno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s