bättre beslut

Jag läser en bok av Olof Röhlander. Han skriver bl.a.

”När du mår bra fattar du bättre beslut, du hanterar saker bättre, du tolkar livet annorlunda. Så se till att må bra så ofta som möjligt”.
Min kommentar: Det jag gillar allra mest med det här citatet är att varje individ förväntas ta ansvar över sitt eget mående. Det är min övertygelse att vi till stor del kan påverka hur vi mår. Bortsett från extrema händelser tror jag att ordspråket ”vi har det som vi tar det” kan vara bra att påminna sig om. Jag har läst om kroniskt sjuka människor som skattar sitt mående högre än fullt friska. Därför gillar jag Olofs poäng om att ta ansvar över att må bra så ofta som möjligt. Förändra kosten eller motionera mera, om det är vad kroppen behöver. Ändra tankesätt eller gör andra saker. Laborera med dina egna val tills du uppnår en känsla av välmående. Jag tror dessutom att välmående är en färskvara så det krävs att vi hela tiden fortsätter göra det som får oss att må bra. Livet blir lättare då och roligare.
thermometer-833085_960_720

1 tanke på “bättre beslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s