Framgång är allt

Jag läser en bok av Olof Röhlander. Han säger bl.a.

”Framgång är allt. Men du och ingen annan definierar den.”
Min kommentar: Jag känner mig först skeptisk över Olofs inledning som säger att alla människor vill vinna, lyckas, prestera, gå sin egen väg och nå framgång. Jag känner många som inte har det drivet. När jag läser vidare förstår jag att Olof menar att framgång inte behöver vara det som tidningar eller samhället anser det vara. Han anser att framgång kan vara att inte göra något alls, att utsätta sig för obehag, att fantisera om drömvillan, att vara närvarande o.s.v.
Det blir befriande att tänka bortom samhällets definition på framgång. Det öppnar upp för flera människor att känna sig lyckade.
Personligen känner jag mig framgångsrik i att upprätthålla min filosofi om att aldrig springa tjejmilen.
hammock-163647_960_720

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s