Geléhallon på toppen

Jag köper en mjukglass. Blandad smak av jordgubb och vanilj, med karamellströssel. På toppen placerar glasskvinnan ett geléhallon.
För mig är geléhallonet ett bra exempel på detaljer som gör skillnad. Hon hade kunnat strunta i det, jag förväntade mig bara det som var beställt. Men kvinnan öppnade en låda med hårt åtsittande lock, tog upp hallonet med tång och satte det omsorgsfullt längst upp.
Jag tror att vi behöver bli bättre på detaljer. Det kan vara på jobbet eller hemma. Ett avtal nerstoppat i ett A4-kuvert kan kryddas med en hälsning på en Post-it. En sallad med gurka skuret på ett annat sätt kan smaka bättre. Exemplen kan göras många. Att anstränga sig för detaljer kostar sällan varken pengar eller tid. Det tillför bara mervärde.

Min övertygelse är att små detaljer, som dessutom ingen förväntar sig, gör stor skillnad.

geléhallon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s