bilder

Jag ser en bild från 80-talet. Bilden visar en familj som äter frukost i en husvagn. Det är jag, min bror, mamma och pappa. Bilden finns i en plastficka i ett ljusblått fotalbum. Ingen har gillat, delat eller kommenterat bilden. På den tiden fanns det bara ett sätt att visa bilder, det var att samlas runt sitt album. Det fanns säkert foton på en större husvagn och mer avancerad frukost, men det var inget vi kunde se.
Idag finns bilder betydligt mer offentliga. Utbudet på sociala medier är ändlöst. Tonåringar ser bilder på glansigt hår, dyra jeans och roligt kompisgäng. Vuxna ser lyckliga familjebilder, romantiska middagar och välstädade hem.
Allt detta bildflöde ger oss en utmärkt chans att träna på att vara nöjd med det vi har. Inte jämföra och bli avundsjuk. Istället glädjas och inspireras. Jag brukar dessutom ta mig friheten att läsa in en charmig helhet i varje foto. Familjebilden kan ha föregåtts av syskonbråk och tonårshåret kan vara fotat i en perfekt vinkel (så funkar det ofta i vår familj).
Livet blir jobbigt om vi jämför oss med den perfektion som vi matas med. Det är mer sunt, och hållbart, att vara nöjd med det man har.
Ungefär så försöker jag säga till mina barn, till mig själv och nu till er.

Bifogar här några slumpvis valda träningsbilder, hämtade från nätet.
/Anna

Vacker, Flicka, Kvinnliga, Ung, Kvinna, Porträtt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s