Från bokat till VIP

Det är lördag och vi befinner oss i Åre. Vi sladdar in på Fjällgårdens afterski. Där möts vi av glada människor i uppknäppta slalompjäxor. Alla trängs i väntan på liveband. Vi ser en servitris som fixar med ett upphöjt bord vid scenen. På bordet står en liten skylt som visar texten ”bokat”. Ingen gör anspråk på platsen, alla tar för givet att sällskapet är på ingående.
Vi tar oss friheten och frågar om vi får slå oss ner tills vip-gästerna kommer. Vi får ett glatt ja till svar och servitrisen säger ”har ni tur så dyker de aldrig upp”.
Vi hade tur. Vi får behålla bordet och upplever afterskin från en utmärkt position. Vi firar med att beställa pizzabitar på träplanka, och dryck från stora ishinkar. Vi passar på att leka VIP, när vi en gång får chansen.

Det här hände för att vi ställde den enkla frågan ”kan vi sitta här tills de andra kommer?” Oftast väljer jag att inte ställa den här typen av frågor, för att jag tror mig veta svaret. Eller för att jag inte vill vara till besvär. Det kan vara små grejer, som att jag vill ha mer creme fraiche på min tacotallrik. Eller att jag vill låna grannens tidning på hotellfrukosten. Jag försöker verkligen träna på det här.
Min erfarenhet är att det är väldigt lätt att få det man önskar, om man bara ställer frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s