Twitter

twitter-667462_960_720 (2).png
För fem år sedan laddade jag ner Twitter. Jag hade redan Facebook och var egentligen inte intresserad av ytterligare ett forum. Jag trodde att Twitter främst bestod av offentliga personer som diskuterade politik och klimatfrågor. Jag hade ingen aning om att småbarnsmammor och piloter uppehöll sig på Twitter. Jag visste inte att samtal om NHL-hockey, Adhd och melodifestivalen pågick.
Efter en trevsam start började jag twittra alltmer. Nya okända personer anslöt sig till min twittervärld, och jag till deras. Vi blev snart en mindre grupp som lärde känna varandra genom ord som formulerades till meningar. Twitter har ett upplägg som tillåter endast 140 tecken. Det gäller att formulera sig kärnfullt och rakt på sak. Vi delade mycket trams, skratt, ironi men också nyanser av allvar.
I maj 2014 tog jag tåget till Stockholm för att träffa de här personerna. Det var en häftig upplevelse. Vi hade en bra helg och har träffats vid fler tillfällen.

Hela den här twittergrejen har ökat min förståelse för att människor kan lära känna varandra via sociala medier. Jag ser via mina barn att det är vanligt hos den yngre generationen. De skapar många nya kontakter genom olika forum (t.ex. snapchat).
Jag kommer alltid att uppmuntra till fysiska möten, men Twitter har definitivt lärt mig att förstå, och inte utesluta, andra alternativ.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s