fem

IMG_0375Jag bodde i Tyskland i 1 1/2 år. Det är liten del av mitt liv, endast 4%, men det gav stora intryck. Jag ska lista fem reflektioner. Här kommer nummer fem.

Fem
Tiden i Tyskland lärde mig hur levande jag blir av att försätta mig i nya situationer. Upplevelser, puls och olikheter ger mig energi. När det går för lång tid utan nya intryck infinner sig en rastlöshet. Jag känner mig som en död ekg-kurva, förvisso välmående och glad, men avsaknad av toppar och dalar. Jag behöver kompensera med att planera in utfärder för att ge extra liv åt min kurva.
Oklart om ordet rastlös är rätt att använda. Det andas en negativ klang och ger inte rättvisa åt strävan efter nya intryck. Men det är klart att det har varit enklare, och billigare, att få samma energi av att stanna hemma.
Den tiden är dock förbi.
/Anna

 

2 tankar på “fem

  1. Känner igen mig. Tänker mer att det handlar om viljan att leva, känna, uppleva och inte bara ”sitta av sin tid”. Alltså med andra ord egentligen inte rastlös snarare levnadshungrig :)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s