Cervinia- lång pist och afterski

Vi tar oss upp till 3500 meters höjd med hjälp av gondol, korglift och kabinbana. Det är vindstilla på toppen och solen skiner. Jag stannar tiden och njuter av vyn. Viss distraktion sker av att Joel är irriterad och snabbt vill ta sig neråt. Han är den som är mest känslig för höga höjder. Den tunna luften påverkar oss alla och Joel har sedan tidigare alpresor erfarenhet av yrsel och illamånende.
Vi startar vårt åk som blir det längsta vi gjort. Ingen backe i världen är längre än 22 km. Att åka utan stopp är inte ett alternativ då framsida lår bränner av utmattning från gårdagen. Jag är den som klagar mest över träningsvärken. Mina barn anser att jag är otränad. När vi når slutet av pisten har vi förflyttat oss till byn Valtournenche. Vi stannar och testar om varm choklad med grädde smakar lika bra här (det gör den). Sedan tar vi oss tillbaka till Cervinia. Resten av dagen blir en skön repris av gårdagen, åkning blandas med vila. Pappan åker mest. Stämningen är god och vi påminner varandra om att njuta av det vi får vara med om. Soliga dagar i alperna är en upplevelse.

Det blir middag på pizzerian runt hörnet vid åtta. När vi går in möter vi glada människor i slalompjäxor. Deras skiddag har inte slutat än, afterski pågår. Det skulle lika gärna kunnat vara jag vid ett annat tillfälle. Vi slår oss ner och äter i rummet bredvid baren. Bartendern hoppar till musiken och skidåkare dansar i underställ. Sonen frågar när vi går därifrån ”mamma vill du stanna?”. Han vet att det här är miljöer jag trivs i, men inte ikväll. Nu väntar kortspel och det slår just nu. Det här är ett av livets goda, att man kan gilla båda och välja tillfällen när man gör det ena och det andra.
Hemma i lägenheten finns bara italiensk tv och barnen har hittat en filmbox med tv-serier. Rödrosiga om kinderna trängs vi i soffan efter ett mindre lyckat parti kortspel. Det har helt klar sin charm att sitta i en alpby på 2000 meters höjd med tända ljus och ömma lår, och titta på Desperate Housewives.

imageimageimageimage

 

1 tanke på “Cervinia- lång pist och afterski

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s