Cervinia- första dagen

Från sovrummet ser vi en klarblå himmel. Pappan är ivrigast att ta sig till backen och efter frukost är han den som ger sig iväg först. Fördelen med gångavstånd till närmsta lift är att olika starttider är möjliga. Mamman och tonåringarna tar skidorna på axeln och ansluter till backen vid halv tio. Vi får en magisk dag. Nästan vindstilla och -1 grad i skuggan. Det blir en del stopp på soldränkta terasser med utsikt och servering. Choklad med grädde, en kall öl, glühwine, pasta, crossiant m.m – allt smakar extra bra i alpmiljö. Slalombackarna här i Cervinia är kända för att vara carvingvänliga. Breda pister med lagom lutning. Av familjens fyra medlemmar är det alltid jag som är sist ner numera. Tiden när vi åkte med varsitt barn mellan  benen och föste dem framför oss är definitivt över.

Väl uträknat ser vi till att befinna oss på hög höjd när liftarna slutar gå för dagen. Där kan vi lapa sol och sladda ner till byn när vi känner oss färdiga. Tilde blir kissnödig och vägrar gå på en toalett som har ett hål i marken, det innebär att ”vi måste åka hem nnuuu”. Efter att ha testat hennes uthållighet beger vi oss hem till vår lägenhet och knäpper av skidorna. Vi är tacksamma över det vi fått uppleva. I morgon ska vi testa pist nr 1, världens längsta backe 22 km. På återseende!

imageimageimageimageimageimage

 

2 tankar på “Cervinia- första dagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s