En känsla av flow

Musik som flyttar dig tillbaka i tiden och får dig att återuppleva sinnesstämning, visst tar du ansvar över att skapa den spellistan?
Vi behöver försätta oss i situationer där upplevelser kombineras med musik. För att det ska blir ett starkt minne behöver vi andas in den magiska känslan av här och nu. Inte ägna tankar åt middagsmat, olösta problem eller vilken tid väckaren ringer. Min övertygelse är att det handlar om att vara närvarande, skyll dig själv om du inte testar.
Här är två av låtarna/upplevelserna som finns på min spellista:

Låt: ”säg mig var du står”- Carola
Det är eftermiddag i mars. Vi är tio stycken som sitter i en snögrotta. Solen går ner, backen stänger och pistmaskinen börjar jobba för morgondagen. Pistvakten är medgörlig och låter oss sitta kvar. Korv, räksallad, vin och musikanläggning finns uppdukad i snön. En ketchupflaska ligger uppochner. Batterierna till högtalaren är nyladdade och på högsta volym spelar vi Carolas låt ”säg mig var du står”. Texten i refrängen påminner om att ta vara på upplevelser och inte stressa vidare ”det är dags att börja tänka om för tiden rinner ut den kanske snart tar slut”. När solen försvunnit bakom berget blir det kallt och vi beger oss glada nerför den nypistade backen.
Magiskt minne och varje gång jag hör låten ser jag pistmaskinen och slalomstavar framför en himmel i rödgula färger.

Låt: ”Boeves Psalm” – Lars Hollmer ”
Vi är tre stycken som sitter på en balkong i Spanien. Övriga i sällskapet duschar, byter om och jagar middagsställen. Vi bestämmer oss för att pausa tiden och delge varandra en favoritlåt. Boeves Psalm är först ut och spelas i vindpusten av den ljumma utlandsluften. Havet brusar och belysningen på hotellpoolen skapar kristallklart vatten. Det är första gången jag hör låten och smittas direkt av min kompis glädje. Den här låten har ingen text. I rätt sinnesstämning kan en melodi säga mer än tusen ord.
Jag får ett sms och väljer att inte svara. Det är någon som vill att vi ska ansluta i lobbyn. Det var aldrig ett alternativ. Där och då lyssnade vi på Jons favoritlåt.
När jag hör låten idag ser jag tre stolar på rad, känner varma vindar och hör ljuv dragspelsmusik.

Jag har fler låtar på spellistan . Där finns ”stad i ljus”, ”händerna mot himlen”, ”what a feeling” , ”så klart” m.fl. Om dom kan jag berätta en annan gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s