h e j

Jag kommer in i entrén hos min tandläkare. I väntrummet sitter en kvinna, jag säger hej. Kvinnan ler och svarar ”Hej, det glädjer mig att du hälsar. Det är ovanligt”.

Varför är vi så dåliga på att säga hej? Är det ointresse eller osäkerhet? Titta ner och titta bort kan enkelt bytas mot titta upp och titta i ögonen. Att säga hej är det mest simpla sättet att bjuda på sig själv, och göra andra glada.
I det här fallet tar jag mig rätten att utse mig till ett föredöme. Jag inväntar inte att andra ska ta intiativ att säga hej. Jag bjuder gärna på den positiva energi det tillför en människa att få ett hej riktat till sig. Det är upp till var och en att bestämma hur ofta man vill ta intiativet att säga hej. Till dig som överväger att göra det lite oftare kan jag säga grattis. Det kommer att göra dig och din omgivning gladare.

/Anna

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s