perfekta kanelbullar vs livet

WBWKY1FQ2I.jpgFacebook, instagram och twitter är de appar som jag har nerladdade i kategorin sociala medier. Jag surfar in dagligen och gör inlägg emellanåt.
Det jag gillar mest är dråpliga kommentarer, tankevurpor och möjligheter till nutid i olika världsdelar.
Sociala medier är inget jag vill vara utan. Men det är heller inget jag vill ska ta för stor plats.
Det som händer med mig när jag är närvarande på sociala medier är att jag blir frånvarande i verkliga livet. Jag tappar tråden i samtal, jag lyssnar sämre och jag blir okoncentrerad. Det här gillar jag inte med mig själv och det känns befriande att kunna påverka en förändring.
Jag har valt att avinstallera facebook, instagram och twitter på min telefon. Därmed är jag ett steg närmare att agera utifrån mina värderingar. Även om de här apparna tillför mig glädje, så tillför de också en hel del nonsens. Det får aldrig bli viktigare att scrolla bilder på grannens kanelbullar, än att ge tid till familj och vänner.
Min stund på sociala medier blir när jag är hemma själv, då jag tar min ipad och lägger mig på köksoffan. Det är iallafall mitt mål. Ibland slirar jag och låter apparna följa med till soffan och lite varstans i huset. Jag behöver påminna mig om begränsandet. Det är svårt, men det går att uppnå!
Jag tror att samhället är på väg i omvänd riktning mot det jag försöker åstadkomma. Människor är mer närvarande på sociala medier än vad de är i verkligheten. Kanske är utvecklingen oundviklig och har stora vinningar?
Men jag är inte redo för den verkligheten. Jag vill inte oreflekterat dras med.
Hur ofta scrollar du flödet? Om det är för ofta eller för sällan, kom ihåg att du har makt att påverka en förändring.
Dö inte av bitterhet över att sociala medier tog för stor plats i ditt liv.

 

4 tankar på “perfekta kanelbullar vs livet

 1. Sociala medier, vänners sociala värderingar, tidningar, mm tenderar att påverka oss mer än vad vi önskar i det som borde vara eget val. Det gläder mig att du hittat ”Av” knappen för det som kan stängas av utan vidare, Vänner och frugan får man behandla med diplomati. Ett tips, om frun/gubben gnatar för ihärdigt så funkar ”hörselskydd”, dom med radio gör ”två flugor på smällen”, du ville bara lyssna på radio utan att störa, sådeså! //SE

  Gilla

  • Bra vinkling Stellan, och visst är det så att vissa saker är svårare att stänga av helt utan vidare… En telefon kan man ju bara slänga ner i en låda. Ditt tips om radiokåpor är bra. En kreativ form av mindfulness där man får hjälp att stänga ute störmoment :)

   Gilla

 2. Mycket klokt! Som arbetande tonårsmamma förstår jag inte hur du hinner med i alla mediala svängar.På min tid fanns inga sociala medier, men ändå räckte tiden inte till, ibland.

  Gilla

  • Jag upplever sällan att tiden inte räcker till faktiskt. Jag har funderat mycket på det och försökt listat ut vad det är jag inte gör eftersom jag alltid upplever att jag har tid. På din tid fanns kanske mer saker att sätta händerna i. Samhället möjliggör alltmer en bekvämlighet. På gott och ont. Jag vet inte vem du är som skriver, jag ser bara ”anonym” som avsändare. Vem du än är, tack för reflektion!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s