irritation

DF2F5DB9ED.jpgFöreställ er att min make kommer hem efter en hockeymatch Modo-Luleå. I soffan sitter hans fru och två tonåringar. Han säger hej och går in i köket. Där blir han irriterad på barnen som ätit en kvällsmacka utan att ställa tillbaka mjölken i kylen. Jag sitter som betraktare i soffan och diagnostiserar irritationen. Obalans, stress, för mycket i huvudet, ouppklarade jobbärenden. Det kunde lika gärna varit jag, en annan dag.
Irritation hindrar oss från att betrakta livet ur ett mer avslappnat perspektiv!

Varje människa bär på sina egna svar över varför irritation uppstår. Likväl som det kan bero på jobbdilemman kan orsaken vara sömnbrist, värk eller komplicerade relationer. Oavsett anledning är det viktigt att lära sig förhålla sig till irritation. Det är ett tråkigt tillstånd att alltjämnt irritera sig över kön på ica, sövliga resenärer, fjärrkontroller, kollegor, internets hastighet m.m.
Det är såklart orealistiskt att vara balanserad till den grad att irritation aldrig uppstår. Och det är inget vi behöver strävar efter.
Men när mina tonåringar säger ”mamma var lite mer chill”, så har dom oftast rätt.

4 tankar på “irritation

 1. Ju äldre jag blir desto mindre irritation känner jag. Känner mer och mer vilken privilegierad människa jag är. I det stora hela är det mesta ändå peanuts!

  Gilla

  • Väl uttryckt Anita! Och du är ett föredöme för irritation kan också öka med åldern. Jag ser framför mig tandlösa gubbar som är arg på allt. I min strävan mot mindre irritation ska jag ta med din peanutsanda. Jag ska ställa mig frågan om det är ”peanuts i det stora hela”, om svaret är ja ska jag släppa irritationen. :).

   Gilla

 2. Alla har olika stök-trösklar också. Det är win att ha högre tröskel än de man bor med, då hinner de störa sig mer innan man själv har börjat.

  Men visst, man kanske påverkas lite av ochillt humör.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s