karaktär

IMG_2268 2Ordet ”hälsa” får 34 miljoner träffar på google. Det är ingen tvekan om att det är ett högaktuellt ämne. Alla vill ha en god hälsa och en lämplig vikt. Media förser oss med senaste trenderna inom kost och träningsupplägg.
Trender i all ära, men för mig handlar det om att göra det jag vet är rätt. Äta bra mat och aktivera kroppen. Det behöver inte göras mer komplicerat, men det är svårt. Ledordet är karaktär.

Jag har alltid utövat lagsport, där träning skett i grupp. Att hoppa över en träning var aldrig ett alternativ. När jag slutade med lagsport fick jag chans att lära känna mig själv ur ett individperspektiv. Det visade sig snabbt att min enskilda träningskaraktär var lika dålig, som den var bra i lagsport.
Visst har jag gjort mina försök till träning; gym, löpning, promenader m.m. Men det har alltid spårat ur till en icke-träning. Jag har lutat mig mot att jag varken är överviktig eller har ont. Jag rör mig på jobbet och sitter sällan i soffan hemma. Jag är i rörelse. Det är så jag länge tänkt. Men det som händer med tiden, är att ryggen knorrar och osköna kilon flyttar in runt midjan.
Mitt tankesätt håller inte längre och en förändring behöver ske.
Mitt val föll på att cykla 15 minuter varje morgon, på en halvt fungerande motionscykel. Nu har jag upprepat beteendet i 42 dagar och det börjar bli en vana. En vana som gör mig mer nöjd med känslan runt midjan, piggare och starkare.
Forskning visar att beteenden behöver upprepas 66 gånger innan det blir en vana. Snart är jag där, och då får karaktären hjälp av vanan.
En stark duo som behöver fortsätta jobba ihop på min 100 års-resa.

2 tankar på “karaktär

 1. Hej Anna!
  Vad roligt och hedrande att få följa med på din resa mot hundra! Blir nog lite svårt att vara med hela vägen. Att jag skulle bli 129 år är nog inte sannolikt, men, vi gör ett försök. Det här med vanor trodde jag låg redan vid 24 tillfällen. D.v.s. att man får dåligt samvete då man hoppar över motionscykeln.
  Själv äter jag och dricker gott samt tittar mycket på sport-tv, promenerar långt två gånger per dag med hustru och hund, motionscykel nu och då samt tjoar med barnbarn,.Listan kan göras lång.
  Måtta av allt är nog receptet. Det livsavgörande är nog dock att ha turen att inte drabbas av någon försåtlig och lömsk sjukdom. Det har visat sig att då spelar den fysiska hälsan inte alltför stor roll. Möjligen en fördröjning av skeendet.

  Gilla

  • Hej!
   Kul att du är med! Och ingen blir gladare än jag om du emellanåt tar dig tid att delge din syn på det jag skriver. Såsom du gör här. Att ta del av andras synsätt inom de ämne jag valt att skriva, kommer berika min resa.
   Ny forskning från england säger 66 tillfällen för att skapa vanor. Jag har också länge hört 24, och 21 tillfällen. Jag törs inte chansa, så jag kör på med min morgoncykling enligt englandsforskningen :). Ditt livsrecept låter fint!
   På återseende!
   /Anna

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s