Hostel vs Lyxhotell

image

Jag vet inte vad det kommer ifrån, eller hur det blev så. Men jag behöver resa. Resa till nya intryck. Huvudsyftet är att få ombyte till den väl inarbetade vardagen.
När det kommer till boende väljer jag att göra olika.
Jag bor gärna på hostel där nationaliteter blandas. Charmen med att koka nudlar bredvid en pratglad engelsman, uppväger det icke-charmiga med att stå i kö till den gemensamma toaletten.
Jag bor gärna på hotell. Ibland i ett traditionellt dubbelrum och emellanåt i det dyrare rummet på tionde våningen.
Jag hyr gärna en lägenhet. Centralt boende där trappuppgångar kantas av barnvagnar och blomkrukor. Sms-kontakt med lägenhetsägaren och betalning via swish.
Jag checkar gärna in på en flotte. Sovsäck och luftmadrass. Kvällsfiske och solnedgång. Måsar som ihärdigt stör hela natten. Ett boende i toppklass.
Jag testar gärna agroturism, som innebär boende på bondgård. Prydligt bäddade sängar. Hemlagad mat på rustika träbord. Citronträd och griskultingar. Intryck.

Det jag befarar att man missar om man bokar samma typ av boende varje gång, är upplevelser. Mitt tips är att laborera med boendet. Och njuta av dess olika fördelar.
Det är såklart mer safe att hålla sig till ”dubbelrum standard”. För tänk om lägenhetsinnehavaren inte finns i verkligheten, eller om vandrarhemmet är sjabbigt, eller om man blir besviken över rummet med utsikt.
Jag brukar luta mig tillbaka, boka olika och inte vara ett dugg orolig över hur det ska bli.
Att skapa en variation av upplevelser kan aldrig bli fel.

Vilket boende minns du lite extra?

4 tankar på “Hostel vs Lyxhotell

 1. Lyxhotellövernattningen vi gjorde efter jag frågat Hanna om hon ville gifta sig med mig. Hade bokat lyxigaste hotellets lyxigaste rum. Två våningsrum med etage, två badrum, jacuzzi, loungedel, champagne, panoramautsikt. Allt inrett i någon form av ”zebra-design”. Spaavdelning fanns på hotellet och detta skulle såklart avnjutas. Dock: poolen full av barn och bubbelpoolerna fulla av penchsisar (pensionärer). Så, MOT RUMMET och den privata jacuzzin. Problemet där: Spilld champagne över ett eluttag, strömavbrott i rummet. Vaktis dröjde 45 minuter och eftermiddagsstunden i jacuzzin sköts upp. Finns nog inget som förstör ens mojo som en hotellvaktmästare som ska leta elfel (talar iofs enbart för mig själv). Efter mycket om och men tänder vi en kandelaber och njuter av bad utan bubblor i badet, bara i glasen. Se möjligheter i problem måste vara en styrka jag lärt mig av en viss Anna…

  Gilla

  • Hej Johan,
   Tack för att du tar dig tid att läsa mina texter.! Jag kan inte annat än skratta åt din berättelse som du delar med dig av. Var det du som spillde skumpa? Vilken tur att ni fick till det ändå. Det där med hotellvaktmästare vet jag inte om jag håller med om. Snygg kille i bar överkropp som kommer in med verktygslådan och fixar romantiken. Har man tur kan dom ju höja ens mojo…:)
   Vi hörs!

   Gilla

 2. Ett litet blåmålat hus,långt ute på landsbygden i Zimbabwe! Hade aldrig förstått att Afrika också kunde vara kylslaget! Där kände jag tydligt att- Människan är människans glädje! Under den rosa filten från Sydafrika tryckte jag mig tätt, tätt mot min vän Margareta Bäcklund! Jag var helt beroende av hennes värme i det lilla huset, den där kyliga natten under min första resa till Zimbabwe.Flera i sällskapet sätt fast i den rödbruna lervällingen på en skogsväg. Bilen hade fastnat,när dom skulle hämta några vänner från en annan by. I den bilen, den där natten är jag övertygad att det var både kallare och obekvämare än i det lilla, blå huset!

  Gilla

  • Låter som ett minne utöver dubbelrum standard. Jag kan se det blå huset framför mig, och den rosa filten. Där du ligger tätt intill Margaretas 37-gradig värme. Fint på nåt sätt :).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s