städpolicy

IMG_2093Vi hade nyårsfest i vårt hus. Vi städade  i hallen, vi kollade att toaletterna var ok och vi dammsög nedervåningen. Det räcker så. Det gör inget att skåpluckorna har antydan till fläckar, att tv-bänken är dammig och att trappen är oskurad. Det gör inget att kylskåpsdörren är rörig med magneter från senaste charterresan.
Det behöver inte vara perfekt för att vara bra.
Så tänker jag. Sen fattar jag att trappen, skåpluckorna och tv-bänken behöver åtgärdas. Och tids nog kommer det bli gjort. Men jag gjorde det inte dagen innan nyårsfesten, i stressad panik. Då kom något roligare emellan, som jag valde att inte välja bort. Jag besökte Fjällräven center och såg Modo-Luleå. När vi sitter i hockeybaren får jag ett omtänksamt sms från min svägerska. Hon frågar om ”allt är under kontroll”. Det tar mig en lång stund att förstå att hon syftar på morgondagens nyårsfest som ska ske i vårt hem. Där och då var jag på hockey.
Jag anser att vi behöver träna på att släppa kontrollen, och kravet på oss själva om att vara perfekt. Jag tror att livet blir lite mindre komplicerat då. Och roligare.

Nyårsfesten blev utmärkt. 12 vuxna och 9 barn samlades kring långbord, nyårslekar och otorkade golvlister.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s