korkad målbild?

plddmlltbl-1
Ibland tvivlar jag över min uttalade önskan om att bli 100 år. Den är förvisso hoppfull, men hur blir det om jag når till hälften. Eller kortare, eller stupar på mållinjen på 99-årsdagen. Kommer mina barn att läsa mina texter med tårar längs kinderna, och känna förtvivlan över att mamman inte fick nå sitt mål?
Jag behöver citera Ingvar Kamprad för att komma tillbaka till övertygelsen om mitt högt satta mål. ”Lyckan är inte att nå sitt mål, lyckan är att vara på väg”.
Jag leker med paralleller till Kamprads inställning. Att nå toppen av Kilimanjaro är stort, men resan dit är större. Att vinna OS-guld är stort, men vägen dit är större. Således borde det vara så med 100 år också. Lyckan är inte att fylla 100 år, lyckan är att vara på väg.
Såja, då har jag rett ut det. Och jag känner mig stärkt i att min målbild kommer att ge mig ett rikare liv. Oavsett om jag når basläger ett, två, tre eller självaste bergstoppen (100 år).
Samtidigt som jag sätter punkt för sista meningen kommer jag att tänka på att det kanske är stort att fylla 100 är, men resan efter är större. Spännande tanke.

Hur gammal vill du bli?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s